Nieuwe kans voor Spawn

Spawn

In 1992 kregen Marvel en DC plotseling te maken met een nieuwe concurrent, Image Comics. De uitgever blies een frisse wind door comicland en de nieuwe helden, zoals Spawn, Gen 13 en Witchblade, sloegen erg aan bij het publiek. Een aantal comics van Image werden zelfs verfilmd, waarvan Spawn en Wanted misschien wel de bekendste zijn. Geestelijk vader van Spawn, schrijver en tekenaar Todd McFarlane wil zijn creatie Spawn graag zelf ook nog eens verfilmen en dat lijkt nu ook te gaan gebeuren.

In de comics gaat het verhaal gaat over Al Simmons, een officier uit het Amerikaanse leger. Als hij wordt vermoord door zijn baas en komt in de hel terecht. Hier sluit hij een deal met de duivel, om terug te keren op aarde en wraak te nemen. Hij doet dit als Spawn, de duistere wreker met rode cape. Hij bezit magische krachten en gaat de strijd aan met bovennatuurlijke vijanden.

Blumhouse Productions hebben interesse in de film en als het goed is neemt Jamie Foxx de rol van Spawn op zich. De acteur heeft in het verleden al eens aangegeven dat hij dolgraag Spawn zou willen spellen. De film zal een stuk duisterder worden dan een gemiddelde Marvel of DC productie. In een eerder interview gaf bedenker Todd McFarlene al aan.

We just signed off on the script, and are going into budgeting. We’re also having our casting meeting. It will be dark and heavy, serious, R-rated. It won’t be a superhero movie. Not like Deadpool, where there was just a couple F-bombs and a naked butt. Not like Logan either. We’re talking trauma, true trauma, as serious as possible. It will be a supernatural thriller, like a lot of good creep movies. The only thing in the movie that’s fantastic is Spawn, and anything else is otherwise normal.

Volgens geruchten staat detective Twitch centraal in de film. Hij gaat samen met Spawn op zoek naar de daders die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn dochter. In de comics keren de detectives Sam en Twitch regelmatig terug. Misschien gaat Spawn, zoals destijds in comicland, voor een frisse wind zorgen tussen al het superhelden films van de afgelopen en komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.