Klaar voor Incredibles 2?

Tussen al het superheldengeweld van Marvel zou je bijna vergeten dat er binnenkort nog meer helden op het witte doek verschijnen. Ik heb het over de superheldenfamilie, The Incredibles. In 2004 nam deze animatiefilm van Pixar het superheldengenre op de korrel. Over een paar weken verschijnt, na 14 jaar, eindelijk het vervolg in de bioscoop.

In de eerste film maken we kennis met familieman, Bob Parr. Hij werkt op een suf kantoor en denkt vaak terug aan zijn gloriejaren als superheld, Mr. Incredible. Helaas heeft hij zijn superheldenpak in de kast moeten hangen na een slopende rechtzaak. Alle superhelden hebben een nieuwe identitiet gekregen en mogen geen gebruik meer maken van hun krachten. Hij woont samen met zijn vrouw Helen (Elastigirl) en hun drie kinderen Violet, Dash en Jack Jack. Dan krijgt hij plotseling de kans om opnieuw in actie te komen.

The Incredibles was een groot succes voor Pixar en de animatie zag er, zoals gewoonlijk, geweldig uit. In tegenstellig eerdere Pixar films ging de hoofdrol nu niet eens naar speelgoed, insecten, monsters of vissen. De familie Parr was een “gewoon” gezin met bijzonder krachten. Ik snap alleen niet waarom regisseur Brad Bird ons zo lang heeft laten wachten op een vervolg blij mee. Bij een succesvolle film worden sequals er vaak in een rap tempo uitgepoept. Meestal zijn die films een stuk slechter dan het origineel, met een aantal uitzonderingen natuurlijk. Alsof we niet 14 jaar hebben moeten wachten, sluit de tweede Incredibles direct aan op het eerste deel.

Opnieuw is het script en de regie in handen van Brad Bird. Alle bekende stemmen uit het eerste deel keren ook weer terug, zoals Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell en Samuel L. Jackson.  Vanaf 27 juni draait de film in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.