Acteur John Hillerman overleden

Higgings

Afgelopen donderdag is de Amerikaanse acteur John Hillerman op 84-jarige leeftijd overleden. In de jaren 80 was Hillerman vooral bekend door zijn rol als Higgins in de detectiveserie Magnum P.I..

John Hillerman werd als Jack Ben Hillerman geboren in Denison, Texas. Hij begon zijn carrière op het toneel, maar maakte op een gegeven moment de overstap naar televisie. Hij speelde in verschillende series, zoals The Love Boat, Murder She Wrote en Kojak. Ook dook Hillerman regelmatig op in films, waarvan Chinatown en Blazing Saddles de bekentste zijn.

In de serie Magnum P.I. speelt Hillerman de rol van de Engelsman Jonathan Quayle Higgins III, die het landgoed van de schrijver Robin Masters onderhoudt. Hij was sergant-majoor in het Britse leger en wordt bijgestaan door de trouwe dobermanns Apollo en Zeus. Op het landgoed woont ook de privédetective Thomas Magnum (Tom Selleck), die na het landgoed bewaakt. De twee botsen zeer regelmatig met elkaar. Hillerman ontving voor zijn rol vijf Golden Globe-nominaties en werd vier keer genomineerd voor een Emmy Award. Hij won beide prijzen een keer.

Onlangs werd bekend gemaakt dat er een reboot komt van de populaire serie. De zender CBS blaast weer nieuw leven in klassieke tv-series. Ze krijgen hierbij hulp van Peter Lenkov, die eerder succes heeft gehad met de reboot van Hawaï Five-O. Het is nog niet bekend wie de rol van Magnum gaat spelen. In de nieuwe is Magnum een voormalig Navy SEAL, die na zijn terugkomst uit Afghanistan aan de slag als privédetective. Hij wordt bijgestaand door Juliet Higgins, een knipoog en nu eerbetoon aan het personage Higgins uit het origineel.

Magnum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.