Acteur Michael Parks overleden

Michael Parks

Diverse mediasites melden dat de Amerikaanse acteur Michael Parks afgelopen dinsdag op 77-jarige leeftijd is overleden in Los Angeles. Zijn agente heeft vooralsnog geen verklaring gegeven waaraan de acteur is overleden.

Parks werd op 24 april 1940 geboren. Zijn eerste grote filmrol speelde hij in 1966, als Adam in John Hustons The Bible. Daarna vertolkte hij diverse rollen in televisieseries, zoals Then Came Bronson, The Equealizer. Hij speelde ook mee in David Lynchs Twin Peaks, waar deze maand een vervolg op komt. Parks speelt hierin overigens niet mee.

Halverwege de jaren 90 werkte de acteur verschillende keren samen met regisseurs Robert Rodriguez en Quentin Tarantino in titels als From Dusk Till Dawn, Kill Bill, Death Proof, Planet Terror en Django Unchained. Hij speelde verschillende characters, maar als ik hem in een film zag dan was dat meestal als sheriff. Onlangs was hij nog te zien met Mel Gibson in de thriller Blood Father en er komen nog een aantal films van hem uit. Michael Parks is tot het einde actief gebleven in de filmindustrie en zal zeker worden gemist.

Een gedachte over “Acteur Michael Parks overleden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.