Alan Wake wordt tv-serie

Alan Wake is nog steeds een van mijn favoriete games ooit en het is lang wachten geweest op een vervolg dat er nog steeds niet is. Wel gaat de game zich voortzetten, maar dan op een andere manier, namelijk middels een tv-serie.

Variety heeft bekendgemaakt dat er aan een Alan Wake televisieserie wordt gewerkt. Peter Calloway, bekend van Legion, zal als showrunner en scenarioschrijver opdraven. De serie zal geproduceerd worden door Remedy creative director Sam Lake, die Alan Wake ooit heeft bedacht. Contradiction Films en Remedy hebben de handen ineengeslagen om de serie te produceren, maar er is nog geen studio bij betrokken. Het plan is dat begin oktober de serie zal worden gepitched, wanneer Calloway de details ervan heeft uitgewerkt.

Tomas Harlan van Contradiction zei het volgende tegen Variety:

“Alan Wake was in feite een TV-serie die tot een game werd verwerkt. Dat was Sams visie. Het was beïnvloed door The Twilight Zone, Secret Window, Hitchcock, Northern Exposure, een hoop Amerikaanse televisie. We zijn van plan om hecht met Sam samen te werken. Sam zal hier een grote rol in spelen. Dit is ons kindje.”

De games voelden in zekere zin zeker aan als series, zoals Harlan al zei, omdat ze episodisch werden verteld. Nu zal Remedy zich aan echte televisie wagen door terug te grijpen naar Alan Wake’s oorsprong als game en vervolgens hierop uitbreiden. Lake zei het volgende:

“Het verhaal van de oorspronkelijke game is ons startpunt, het zaadje waaruit een breder verhaal zal groeien dat we in de serie zullen verkennen. We zullen de wereld van dit gestoorde en duistere universum uitbreiden en dieper op bepaalde aspecten ingaan dan de originele game ooit heeft gedaan.”

Lake sprak ook nog over de verschillende Alan Wake video game opvolgers waar Remedy de afgelopen jaren aan heeft gewerkt. Bepaalde details daarvan zijn gaandeweg uitgelekt naar het publiek. Lake zei dat er momenteel “geen nieuws” viel te delen over een eventuele Alan Wake 2, maar zei wel dat die game een “droom” voor hem zou zijn. Hij hoopt de opvolger een realiteit te maken “wanneer de tijd rijp is.’’ Microsoft heeft er tot dusver geen toestemming voor gegeven.

Voorlopig zullen fans tevreden moeten zijn met de nieuwe serie. Lake weigerde te bevestigen of ontkennen dat deze serie canon zou zijn, omdat een antwoord op die vraag spoilers zou bieden.

Remedy gaf de originele Alan Wake uit op de Xbox 360 en PC in 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.