Animatieserie Castlevania op Netflix Nederland

Casltevania

In mijn jeugd speelde ik met blaren op mijn vingers Super Castlevania IV op de SNES. Ik heb later ook nog een poging gewaagd op de Playstation 2, maar ben daarna het spel uit het oog verloren. Alleen nu komt Netflix met het nieuws dat ze van start gaan met een geanimeerde Castlevania serie..

In 1986 kwam het spel Castlevania voor het eerst uit op de NES. Het werd uitgegeven door Konami en daarna volgde er nog een hele reeks. Het spel is altijd populair gebleven en Netflix heeft het idee opgepakt om een animeserie te maken. Ze doen dit met schrijver Warren Ellis, bekend van comics als Transmetropolitan, Moonknight, Red en Injection. Producer Adi Shankar spreekt duidelijke taal over de serie.

I’m personally guaranteeing that this is going to be the best fucking video game adaptation ever made to date. I’ve seen it, and it’s fucking amazing.

De serie gaat in Nederland, net als in Amerika, op 7 juli 2017 van start. De streamingdienst is de laatste tijd goed bezig met het toevoegen van anime content. De serie bestaat uit vier afleveringen van 30 minuten en gaat over het laatste lid van de Belmont-familie. Hij zit achter Dracula aan, om daarmee Oost-Europa te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.