Animecon keert terug naar Rotterdam!

In 1999 werd de eerste editie van de Animecon gehouden in Rotterdam. Later werden ook Veldhoven, Haarlem en Almelo aangedaan maar door de groei die het festival doormaakte koos Stichting J-Pop uiteindelijk voor het World Forum te Den Haag. Na zes edities in de Haagse stad keren ze terug naar de Maasstad . Met de 25.000 bezoekers die ze inmiddels trekken is het oog gevallen op Ahoy. Mede door de plannen voor onder andere een theater/auditorium, hotel en een congrescentrum een uitstekende keuze met zicht op groei.

De conventie is al de langstlopende en grootste in Nederland op het gebied van Japanse popcultuur en heeft nu de ruimte om nog meer te groeien. Drie dagen vol cosplay, games, anime, workshops, tastings en uiteraard ruimte genoeg om te shoppen met een programma dat bijna non stop doordraait is natuurlijk al reden genoeg om de Animecon aan te doen. Dit jaar zijn er 15, 16 en 17 Juni ook nog twee whiskey tastings, diverse workshops en een concert van JAM Project en is er ook een behoorlijk volle anime agenda. Titels als Your Name, The Red Turtle, Butlers X Battlers en vele andere helpen je de nacht door. Ook de Clara Cow’s Cosplay Cup, een heus internationaal cosplay event vindt zijn thuis op de Animecon.

Dus volgend jaar worden de straten van Rotterdam overspoeld met cosplayers, gamers en gewoon geïnteresseerde in de Japanse cultuur. Hou de Animeconsite in de gaten voor nieuws en tickets of lees het hier op It’s Only a Movie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.