Bekende seriemoordenaars terug op het witte doek

Ted Bundy

Seriemoordenaars blijven filmmakers inspireren. Al jaren geven regisseurs hun visie op deze monsters uit onze maatschappij en hun verschrikkelijke moorden. Binnenkort maken twee bekende seriemoordenaars weer hun opwachting.

Ted Bundy

Regisseur Joe Berlinger (Book of Shadows: Blair Witch 2) vertelt in zijn aankomende film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile het verhaal van Ted Bundy. In de jaren 70 maakte deze beruchte seriemoordenaar naar eigen zeggen meer dan 30 slachtoffers. De film vertelt het verhaal door de ogen van Elizabeth Kloepfer, de vriendin van Bundy. Jarenlang ontkende ze de beschuldigingen richting Bundy, maar leverde hem uiteindelijk over aan de politie.

Acteur Zac Efron neemt de rol van Ted Bundy op zich. Een opmerkelijke keuze, omdat de acteur voornamelijk in (flauwe) komische films speelt. Qua uiterlijk is de acteur wel geknipt voor de rol van de charismatische seriemoordenaar, die met zijn goed verzorgde uiterlijk en gladde babbel zijn slachtoffers wist mee te lokken naar hun einde.

Bundy Efron

Jeffrey Dahmer

In de loop van dit jaar verschijnt de film My Friend Dahmer, die is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Derf Backderf. Jeffrey Dahmer vermoorde in de jaren 80 en begin jaren 90 jonge mannen. In eerdere films, zoals Dahmer (2002) wordt vooral gekeken naar de periode waarin Dahmer actief was als moordenaar. De film van Marc Meyers richt zich op de schooljaren van de jonge Dahmer. De eenzame en verlegen jongen wil het liefst met rust gelaten worden. Juist door zijn vreemde gedrag krijgt hij onverwachte hoek een vriend.

De jonge Dahmer wordt gespeeld door Ross Lynch en Alex Wolff speelt de rol van zijn vriend Derf, die later de graphic novel zou schrijven en tekenen.

Jeffrey Dahmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.