Veel bloed in nieuwe serie Blood Drive

Blood Drive

In Nederland wordt Syfy niet meer uitgezonden. Op zich jammer, want tussen alle pulp zat af en toe ook wat goeds. In Amerika gaat de zender vrolijk verder. Deze week werd de trailer gepresenteerd van een nieuwe serie Blood Drive. Volgens mij gaat dit een hele absurde serie worden die de grenzen gaat opzoeken van wat er op tv uitgezonden mag worden. Er is in ieder geval genoeg gore en bloed aanwezig.

Blood Drive speelt zich af in een toekomstig 1999. Water en olie zijn schaars en de temperatuur is door alle klimaatveranderingen opgelopen tot 115 graden Celsius in de schaduw. De maatschappij is in verval geraakt. De eerlijke agent Arthur Bailey (Alan Ritchson) komt in een gevaarlijke en dodelijke autorace terecht. De auto’s rijden niet op benzine, maar op bloed. Hier ontmoet Arthur de gestoorde racer Grace (Christina Ochoa).

Het mag duidelijk zijn dat de makers fan zijn van de Grindhouse Deathproof (Quiten Tarrantino), Planet Terror (Robert Rodriquez) en van de klassieker (en wellicht reboot) van Death Race. Vanaf 14 juni wordt de 13-delige serie uitgezonden op Syfy. Stiekem hoop ik dat een andere Nederlandse zender die de serie op gaat pakken, maar ik vrees het ergste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.