Charles Bronson is back!

Charles Bronson is natuurlijk niet echt terug, de acteur overleed namelijk in 2003. Alleen in de trailer van de nieuwe film Death Kiss ziet hij er springlevend uit. We hebben hier te maken met een Charles Bronson lookalike, acteur Robert Kovacs Bronzi. De in Hongarije geboren Bronzi heeft een verbluffende gelijkenis met Charles Bronson en weet hier een leuke boterham mee te verdienen.

De echte Charles Bronson speelde in de jaren 60 in een tal toonaangevende westerns, zoals The Magnificent Seven en Once Upon a Time in the West. Ook was hij in verschillende oorlogsfilms te zien, zoals The Dirty Dozen en The Great Escape. In de jaren 70 werd Bronson wereldberoemd door zijn rol van Paul Kersey in de film Death Wish. Hier werden maar liefst vier vervolgen op gemaakt. In de jaren 80 was Bronson vooral te zien in harde B-films van de Cannon Group, met titels als 10 to Midnight, Murphy’s Law en Kinjite: Forbidden Subjects. De rollen van Bronson waren simpel. Hij was een man van weinig woorden en speelde meestal een ruwe bolster blanke pit.

De wraakfilms uit de Death Wish-reeks zijn nog steeds een bron van inspiratie voor Hollywood. Films als The Brave One, Death Sentence en het recente Peppermint draaien allemaal om wraak. Van Death Wish is zelfs dit jaar een remake verschenen met Bruce Willis in de hoofdrol. Bruce Willis kon helaas niet tippen aan de inconische Charles Bronson.

Ik ben toch wel benieuwd naar Death Kiss. De trailer ziet er goedkoop uit en is een aaneenschakeling van typische Bronson poses uit verschillende van zijn films. Regisseur Rene Perez heeft zijn huiswerk goed gedaan. Ik verwacht niet dat Bronzi dé nieuwe Charles Bronson is, maar met zijn gelijkenis komt hij een heel eind in de buurt. Ik kan de humor er wel van inzien. Een Nederlandse release is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.