Comic Con Amsterdam pakt uit met Comic Zone-programma

Comic Con Amsterdam heeft gisteren een interessant nieuwtje naar buiten gebracht. Naast de vele acteurs en actrices die het evenement rijk is en de grote hoeveelheid (verkoop) stands en allerlei evenementen is nu dus bekendgemaakt dat er ook een zogenaamde Comic Zone gaat zijn, een plek waar je live comic tekenaars e.d. aan het werk kan zien die je vertellen over hun werk en je zelfs tips kunnen geven als je interesse daar bij ligt. Lees het gehele persbericht van de organisatie van Comic Con hieronder!

Comic Con Amsterdam pakt uit met Comic Zone-programma

Zaterdag 2 en zondag 3 september in RAI Amsterdam

In het tweede jaar van Comic Con Amsterdam biedt het popcultuur en entertainmentevent van Nederland een tweedaags ‘Comic Zone’-programma met tal van nationale en internationale comicartiesten, schrijvers, panels en meer.

Voor popcultuurliefhebbers is Comic Con Amsterdam op 2 en 3 september ‘the place to be’. Naast veel merchandise, cosplayers, superhelden en beroemde film- en televisiesterren zoals Pamela Anderson, Michael Madsen, Kim Coates en Billy Boyd is er dan nu ook de Comic Zone.

Hier zie je de tekenaars van onder andere Superman, Batman, Star Trek, Doctor Who, Halo, Judge Dredd, Guardians Of The Galaxy en X-Men live aan het werk! Maar liefst negen internationale artiesten en vier nationale comic-sterren doen Amsterdam aan om te signeren, tekenen, te praten en tips te geven. Deze lijst zal nog uitgebreid worden.

Het programma zal o.a. bestaan uit panels zoals ‘Talking Translated Comics’ en ‘How to get published abroad’. Ook zijn er mogelijkheden om eigen artwork te laten zien aan de professionals. Gedurende de twee dagen van Comic Con Amsterdam zullen er verschillende momenten zijn om je portfolio te laten reviewen door een expert.

Buitenlandse artiesten:

 • Irving Fraser – The Mighty Thor, The Guardians Of The Galaxy, Uncanny X-Men, Annihilator, Judge Dredd, Batman
 • Nick Brokenshire – The Once And Future Queen, Amalia Cole, Shutter, 2000AD
 • Mike Collins – Batman, Star Trek, Babylon 5, X-Men, Superman, Doctor Who. Voor laatstgenoemde ook storyboards. Werkt ook in televisie
 • Rufus Dayglo – Art for the Gorillaz clips, Tank Girl, Last Gang In Town, Judge Dredd
 • Ian Richardson – Halo, Noble Causes, Iron Man, Captain America, Judge Dredd
 • Rachella Smith – Doctor Who, Squirrel Girl, Ask Flimsy, Artificial Flowers
 • Joao Lemos –  Mouse Guard, Wolverine, Vertigo CMYK
 • Philipp Dörr – Artist van Philipp Dörr Art & Agency
 • Marc Uhlenhaut – Artist van Philipp Dörr Art & Agency

Binnenlandse artiesten:

 • Yasmin Sheikh – Luna The Vampire
 • Kenny Rubenis – Dating For Geeks
 • Ger Apeldoorn – De godfather van de Nederlandse superheldvertalingen en schrijver van onder andere Starbarz
 • Michael Minneboo – Journalist, comic liefhebber en schrijver van het boek Mijn Vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur
 • Michael Nadorp – Donald Duck
 • Gerben den Heeten – Artist & tekenaar van de officiële Comic Con Amsterdam poster

Over Comic Con Amsterdam
Na maar liefst 30.000 enthousiaste bezoekers vorig jaar in Amsterdam keert Comic Con Amsterdam, één van de grootste Comic Cons in Europa, terug op zaterdag 2 en zondag 3 september. Alle liefhebbers van comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime kunnen wederom terecht in de RAI Amsterdam om hun film- en televisiehelden te ontmoeten, de nieuwste merchandise te scoren of een bijzondere cosplaywedstrijd bij te wonen.

Tijdens Comic Con Amsterdam kun je je favoriete Hollywood-acteurs en -actrices ontmoeten bij meet & greets en fotoshoots, kun je handtekeningen van de aanwezige sterren scoren, zijn er panels en Q&A’s, workshops, demonstraties en kun je op commissie tekeningen bestellen bij je favoriete comic book artiesten. Bevestigde Hollywood-acteurs zijn onder andere Pamerla Anderson (Baywatch), Michael Madsen (Reservoir Dogs), RJ. Mitte (Breaking Bad), Billy Boyd (Lord of the Rings), Kim Coates (Sons of Anarchy, Resident Evil), David Warner (Titanic, Star Trek, Doctor Who), Ben Hardy (X-Men Apocalypse, EastEnders)enCharlotte Hope (Game of Thrones).

Comic Con Europe
De organisatie van Comic Con Amsterdam is in handen van Comic Con Europe, een joint venture van  Showmasters (de organisatoren van London Film & Comic Con) en German Comic Con, grootste speler op het gebied van Comic Cons in Duitsland. Comic Con Europe kwam in augustus 2016 voor het eerst naar Nederland en zette in RAI Amsterdam een fantastisch fan-fest neer met Comic Con Amsterdam. Maar liefst 30.000 bezoekers genoten van een Comic Con in de stijl van San Diego Comic Con en New York Comic Con. Afgelopen 4 en 5 maart streek de popcultuurconventie bovendien in de havenstad van Rotterdam neer om nu weer terug te keren naar de Nederlandse hoofdstad.

Tickets
Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart (vanaf €15,-) of een weekendkaart (vanaf €27,50,-). Kinderen tot 6  jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen €10,- entree. Tickets zijn verkrijgbaar via de online ticketshop van Comic Con Amsterdam, klik hier. Daarnaast zijn tickets ook in alle Primera-winkels in Nederland te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.