Creed vs Drago in Creed II

Creed II

We hebben nog alle tijd om de Rocky films (opnieuw) te kijken voordat Creed II in de bioscoop gaat draaien. Hoogtepunt van de serie was toch wel Rocky IV, waarin Rocky Balboa opneemt tegen Ivan Drago. In 1985 zaten we nog midden in de Koude Oorlog en daar draaide het eigenlijk ook om in deze film. De strijd tussen het Oosten en Westen, zoals de band Survivor zong in het nummer Burning Heart.

Rocky IV begint met de strijd tussen Amerikaanse bokser Apollo Creed (Carl Weathers) en Russische Ivan Drago (Dolph Lundgren). De Russische beul slaat Creed zo hard, dat hij het gevecht niet overleeft. Rocky (Sylvester Stallone) besluit opnieuw de ring in te gaan om zijn vriend te wreken, maar dat was niet genoeg want na ruim 33 jaar nu krijgt Adonis Creed (Michael B. Jordan) opnieuw de kans zijn vader te wreken.

De casting van Creed II is bijna klaar. Naast veteranen Stallone en Lundgren zien we Jordan terug als de zoon van Apollo Creed. De Roemeense bokser Florian ‘Big Nasty’ Munteanu gaat de zoon van Ivan Drago spelen. Opnames moeten in maart beginnen en naar verwachting kunnen we Creed II vanaf 21 november 2018 in de bioscoop verwachten.

De film zal niet zo’n impact hebben als in de jaren 80, maar dit wordt zeker een film waar ik erg naar uitkijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.