Creepy trailer Hereditary

Herditary

Vorige maand was er het Sundance Film Festival, het grootste filmfestival voor de onafhankelijke film. Een spraakmakende film die werd vertoond was Hereditary. Studio 24, van onder andere The Witch, presenteerde de film van schrijver en regisseur Ari Aster en joeg daarmee het publiek de stuipen op het lijf.

Inmiddels is de trailer vrijgegeven en tijdens het kijken liepen de rillingen over mijn lijf en dat gebeurt niet vaak. Ik kan goed begrijpen waarom de film zo goed is ontvangen op het festival. Dit wordt geen dertien in een dozijn horror. De spanning wordt sterk opgebouwd en het acteerwerk ziet er goed uit. Het lijkt erop dat Studio 24 opnieuw een originele horror uit weet te brengen.

Als Ellen, hoofd van de familie Graham, komt te overlijden begint haar dochter allerlei cryptische en enge geheimen over de oorsprong van de familie te ontdekken. Hoe meer ze ontdekt, des te meer de familie moet proberen te ontsnappen aan het duistere lot dat ze hebben geërfd.

In de film zien we Toni Collette, die ik deze kerst nog zag in Krampus. Verder spelen Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro en Ann Dowd mee. Met de uitstekende ontvangst op het Sundance Film Festival zal de release op 8 juni in de Verenigde Staten vast goed gaan. Helaas is er nog geen Nederlandse releasedatum gegeven, maar hopelijk gaat dat wel gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.