Cult of Chucky komt er aan

Cult of Chucky

In 1988 maakte we in Child’s Play voor het eerst kennis met seriemoordenaar Charles Lee Ray, die, voordat hij komt te overlijden, zijn geest weet over te brengen in een populaire Good Guy speelgoedpop. De vervloekte pop komt terecht bij Andy Barclay en krijgt de naam Chucky. Al snel blijkt dat er iets goed mis is met de pop.

De film was een groot succes en al snel volgde er een Child’s Play 2 (1990) en Child’s Play 3 (1991). Vervolgens werd het een paar jaar stil rond de moorddadige pop. In 1998 verscheen daar plotseling Bride of Chucky met Jennifer Tilly (Bound), die de pop gezelschap hield. Vanaf dat moment worden de films wel wat minder. In Seed of Chucky (2004) wordt Chucky zelfs vader.

In 2013 gooide de schrijver en regisseur in Don Manchini het roer om in Curse of Chucky. Hij keerde weer een beetje terug naar de oude Child’s Play formule. De hoofdrol werd vertolkt door Fiona Dourif, dochter van Brad Dourif. Hij speelde in het origineel Charles Lee Ray en leent al bijna 30 jaar zijn stem aan Chucky. In oktober kunnen we het lang verwachte vervolg Cult of Chucky direct op blu-ray en dvd verwachten. Nica Pierce (Fiona Dourif) zit vast in een gesticht voor crimineel gestoorden. Na alle therapie is ze er van overtuigd dat ze haar familie heeft vermoord en niet een moordlustige pop, genaamd Chucky. Als haar psychiater in één van de groepssessies een Good-Guy pop meeneemt gaat het mis.

Manchini staat inmiddels voor de derde keer achter de camera en gaf al eerder aan dat dit de bloederigste Chucky tot nu toe gaat worden. Als je goed naar de trailer kijkt, zie je wel wat gore voorbij komen, maar we moeten nog even wachten voordat we de complete film kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.