Danger Girl van comic naar film

Danger Girl

In de jaren ’90 bedachten striptekenaar J. Scott Campbell en schrijver Andy Harntell de populaire serie Danger  Girl. Een soort combinatie van Charlies Angels en Indiana Jones. Naast verschillende comics en een spel op de Playstation One werd er ook wel eens gesproken over een film, maar die is er tot op heden nog niet gekomen. Hopelijk gaat Constantin Film, die ook verantwoordelijk is voor de Resident Evil filmreeks, hier verandering in brengen. Het bedrijf heeft onlangs de filmrechten voor Danger Girl opgekocht.

In de comics wordt avonturierster Abbey Chase gerecruteerd door Deuce, een voormalig Brits geheim agent die verdacht veel op Sean Connery lijkt. Abbey moet samen met Sydney Savage, Natalia Kasstle en Sillicon Valerie de strijd aangaan tegen het Hammer Empire, beter bekend als The Fourth Reich. Tekenaar J. Scott Campbell weet uit zijn pen de meest prachtige vrouwen te toveren. Ik ben zeer benieuwd wie de rollen gaan krijgen in de filmversie van de comic.

Het project is in handen van producent Adrian Askarieh, die eerder verantwoordelijk was voor de Hitman films. Co-producent Jeremy Bolt is fan van de comic en heeft zin in het project. Hij laat het volgende weten over de ontwikkeling van de film.

Female empowerment will be one of the buzzwords. Danger Girl is the perfect opportunity to create a team of grounded, relatable and dangerous young female characters but with humor and spectacular action.

Campbell en Hartnell worden aangehaakt als executive producers. Verder wordt er druk gekeken naar schrijvers en filmmakers om het project verder van de grond te krijgen. Ontzettend fijn dat filmstudio’s ook eens verder kijken dan alleen Marvel of DC. Uitgeverij Image heeft geweldige comics ontwikkeld, waarvan slechts een aantal zijn verfilmd. De bekendste hiervan zijn wel de films Spawn (1997), Wanted (2008) en de tv-film en serie Witchblade (2000).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.