Disney trailers

Disney laat weer flink van zich horen deze week. Allereest werd er bekend gemaakt dat actrice Halle Bailey in The Little Mermaid gaat spelen, de nieuwste Disney live-action verfilming. De keuze voor een getinte actrice zorgde voor veel ophef op het internet. It’s Only a Movie mengt zich niet in deze discussie, maar focust even op de nieuwe trailers.

Maleficent: Mistress of Evil

Een nieuwe trailer met nieuwe beelden en natuurlijk Angelina Jolie. De film van Joachim Rønning (Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales) stond gepland voor 2020, maar Disney heeft de releasedatum naar voren gehaald. Het vervolg op het succesvolle Maleficent uit 2014 verschijn top 29 oktober 2019 in de bioscoop.

Naast Jolie zien we ook rollen voor Elle Fanning, Michelle Pfeifer, Ed Skrein en Sam Riley.

Mulan

De komende jaren zullen we ze vast allemaal voorbij zien komen. De live-action verfilmingen van de Disney Klassiekers. Aladdin draait nog in de bioscoop en The Lion King komt er aan. Disney gaat maar door en heeft nu ook de eerste trailer vrijgegeven van Mulan, die in 2020 moet verschijnen.

De Chinese actrice Liu Yifei speelt de hoofdrol van het dappere meisje Mulan. Ze vermomt zich als man om dienst te nemen in het Keizerlijke leger van China en de strijd aan te gaan tegen de Hunnen. Regisseuse Niki Caro neemt deze live-action versie van de gelijknamige tekenfilm uit 1998 op zich.

Er doen behoorlijk wat Chinese acteurs mee in de film, zoals Donnie Yen, Jet Li en Cheng Pei-Pei. Disney neemt voor deze film geen risico wat white washing betreft. Vanaf 27 maart 2020 moet Mulan in de bioscoop draaien.

https://www.youtube.com/watch?v=eygD4OA3zwk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.