Dutch Comic Con – Winter Editie 2018

De Jaarbeurs in Utrecht barst uit zijn voegen. Het Zapp sinterklaasfeest, de Fitbeurs én Dutch Comic Con? We vertrekken maar op tijd om de kans op een parkeerplaats te vergroten. Eenmaal aangekomen blijkt er nog een overvloed aan parkeerplaatsen te zijn en ook viel het mee met de drukte voor de poorten. Misschien is het de zondag of het vroege tijdstip maar het bevalt prima.

Eenmaal binnen zien we de guestsquare, met Gaten Matarazzo (Stranger Things), Richard Dean Anderson (McGuyver), Lana Parrillo, Rebecca Mader (beide uit Once Upon A Time), Jeremy Flynn (Game of Thrones), Daniel Gillies (Vampire Diaries) en Charles Martinet (de stem van o.a. Super Mario). Zoals we ondertussen gewend zijn van DCC bijna uitsluitend tv persoonlijkheden, maar aan de rijen te zien is er wel vraag naar. Richard Dean Anderson heeft een bordje staan waarop staat dat hij helaas geen Duct-tape, zakmessen of stukjes stof signeert. Erg jammer, McGuyver! Ik vraag nog waarom de man oordopjes in heeft, net op het moment dat er vanuit het nabijgelegen podium een flinke hoeveelheid decibellen komen rollen. Hij kijkt me veelzeggend aan en ik wens hem succes.

Er is weer een flinke hoeveelheid fanclubs aanwezig. Van Ghostbusters tot Star Wars en van Harry Potter tot Jurassic Park, bijna elke fandom heeft wel een groep. De legobouwers hebben ook weer een indrukwekkende stand met veel bouwsels uit o.a. Harry Potter en Star Wars. Waxwork heeft uitgepakt met een zombie survival experience. Je waant je in een spannende aflevering van The Walking Dead (ja, uit een van de eerdere seizoenen) terwijl de acteurs in volledige zombie make-up van alle kanten op je afkomen.

Daar krijg je honger van en er is genoeg te krijgen op een aantal punten. We kiezen voor het centrale terrasje met een aantal foodtrucks. De prijzen zijn stevig; voor twee hotdogs en twee flesjes drinken zijn we 20 euro armer. Wel is het eten van goede kwaliteit en is er voldoende zitgelegenheid. Het personeel is ook vriendelijk en bediend met een glimlach, iets wat op evenementen niet altijd vanzelfsprekend is.

Er is natuurlijk genoeg te kopen. We volgen de Kingsroad die de goedgevulde dealerroom inloopt. Voor de doorgewinterde (see what I did there) conganger zien we veelal the usual suspects. Maar ook een aantal nieuwe gezichten. De horror streamingsdienst Horrify heeft een standje met een leuke conaanbieding: 6 weken gratis kijken! Met titels als Hellraiser en The Devil’s Candy, maar ook oudere Italiaanse titels zit er voor iedereen wel wat tussen en worden er elke week titels toegevoegd. Twilight Zone heeft een breed assortiment meegenomen en we zien een flink aantal stands met Harry Potter merchandise. Waarschijnlijk door het Fantastic Beasts effect. ABC heeft een leuke boekenwinkel neergezet waar we uiteraard niet zomaar voorbij kunnen lopen. Inmiddels hebben we eigenlijk geen handen meer vrij, maar we kunnen natuurlijk niet zomaar voorbij Paul van Loon lopen.

Ondertussen zijn de hallen steeds voller gelopen met medefans en cosplayers waardoor we beslissen uit de drukte te gaan en aan onze thuisreis te beginnen. Dan blijkt dat er een sinterklaasfeest klaar is, een andere zo gaat beginnen en we niet de enigen zijn die naar huis willen. Maar dat mag de pret niet drukken, Dutch Comic Con was leuk, er was genoeg te doen (ik heb het nog niet eens gehad over de kinoquiz, screenings en q&a’s) en vooral een succes. 32.000 bezoekers reisden het weekend af naar het evenement wat alleen nog maar kan groeien met deze aantallen. In maart is de reguliere con en ons zullen ze zeker terug zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.