Een ander soort superhelden film

Superhelden doen het erg goed in de bioscoop. Marvel’s Avengers: Endgame heeft zelfs Titanic van de 2e plaats gestoten als film die het meest heeft opgebracht. Deze enorme blockbusters inspireren soms kleinere filmmakers om een superheldenverhaal te vertellen uit een zeer originele invalshoek, zoals Supervized. Hiervan is onlangs de trailer verschenen.

Wat gebeurt er met superhelden als ze te oud zijn om de wereld te redden, dan gaan ze naar Dunmanor, het bejaardenhuis voor superhelden. Het lijkt er alleen op dat de oudjes nog één keer hun masker moeten opzetten om de strijd aan te gaan tegen het kwaad, maar lukt dat nog op die leeftijd?

Regisseur Steve Barron regisseerde in de jaren 80 en 90 veel muziekvideo’s, maar ook films als Teenage Mutant Ninja Turtles (1990) en Coneheads (1993). In de hoofdrollen zien we Tom Berenger (Sniper, Platoon), Clive Russell (King Arthur), Fionnula Flanagan (The Others) en Louis Gossett Jr. (Enemy Mine, The Punisher).

Ik ben altijd wel te porren voor een origineel superheldenverhaal, zoiets hoef je van Marvel of DC niet te verwachten. In de Verenigde Staten komt de film op 19 juli uit in geselecteerde theaters, maar ook digitaal en on demand. Ik ben benieuwd of de film ook in Nederland wordt uitgebracht, maar daar is nog niets over bekend. Voorlopig moeten we het even met deze trailer doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.