Eerste beeld nieuwe DC serie Titans

Titans

Niet alleen in de bioscoop, maar ook op televisie strijden Marvel en DC met elkaar voor de kijkcijfers. Marvel gooit hoge ogen met haar Agents of S.H.I.E.L.D. en via Netflix met Daredevil, Jessica Jones, The Defenders en natuurlijk de meest recente serie The Punisher. DC doet het goed met Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow.

Deze week liet DC voor het eerst Brenton Thwaites zien als Robin, de bekende side-kick van Batman. Hij wordt de hoofdpersoon van de nieuwe serie Titans, die in de loop van 2018 uitkomt. Titans is gebaseerd op de bijna gelijknamige comicboek reeks. De groep debuteerde al in 1964 en werd gezien als de jonge Justice League. In de jaren ’80 bedachten schrijver Marv Wolfman en tekenaar George Pérez The New Teen Titans. Deze serie bevatte een veel populaire en soms schokkende verhaallijnen. Het duo maakte van de serie een groot succes, dat volgens mij niet meer is geëvenaard. De serie loopt nog steeds met een wisselende bezetting.

In de nieuwe televisie serie verlaat Dick Grayson zijn mentor Bruce Wayne om zelf leider te worden van een groep jonge superhelden. De line-up zal voornamelijk bestaan uit de helden uit de reeks van de jaren ’80, zoals Starfire, Kid Flash, Robin, Cyborg, Raven, Beast Boy en Wonder Girl. Dat biedt in ieder geval perspectief. Als dan ook nog eens de verhaallijnen uit die tijd worden aangehouden, kunnen we een uitstekende serie gaan verwachten.
Titans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.