Eerste nummer Suspiria soundtrack uit

De spanning begint op te lopen voor de release van Luca Guadagnino’s remake van Dario Argento’s Suspiria. De film draaide in Venetië en de meningen blijken enorm verdeeld. Componist van de soundtrack, Radiohead’s Thom Yorke, heeft nu het eerste nummer van de soundtrack, die 26 oktober uit moet komen, gedeeld. Het nummer heeft Suspirium en kan je onderaan het bericht nu luisteren.

De volledige soundtrack zal gaan bestaan uit 25 composities. Hieronder krijgen we instrumentale stukken, interludes en meer nummers met zang als SuspiriumSommige instrumentale composities zijn ook te horen in de trailer.

Het is de allereerste soundtrack die Yorke heeft gecomponeerd. In een interview tijdens het Venice Film Festival zei Yorke dat het maken van de soundtrack voor hem voelde als het “creëren van spreuken”. Hij is geïnspireerd geraakt door krautrock en het Berlijn van de jaren 70. “Het was gewoon een hele gave manier om mezelf helemaal onder te dompelen in een gebied dat ik normaal niet met volledige toestemming zou bezoeken.”, zei Yorke.

Thom Yorke maakte de soundtrack samen met producer Sam Petts-Davies (Radiohead, Red Hot Chili Peppers). Ook het London Contemporary Orchestra en Choir is op de soundtrack te horen. Yorke’s zoon, Noah, drumt op de nummers Has Ended en Volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.