Eerste reacties op Halloween

De redactie van It’s Only a Movie kijkt er al lange tijd naar uit, de nieuwe Halloween. Een aantal bofkonten hebben de film al mogen zien op het Toronto Film Festival. De eerste reacties zijn over het algemeen goed en staan al op internet en social media. Hierbij een klein overzicht van de eerste reacties, zonder spoilers natuurlijk.

Het script is van Danny McBride, die veel komedies heeft geschreven. Daarnaast schreef regisseur David Gordon Green ook mee aan het script. In het begin hebben we onze twijfels gehad, want Halloween moet zeker geen flauwe komische slasher worden. Gelukkig hebben de heren ons meerdere keren ervan weten te overtuigen dat het weer ouderwets griezelen gaat worden. De film wordt geproduceerd door de horrorspecialisten van Blumhouse, dus dat zit wel goed. Tenslotte wordt alles gedaan onder toeziend oog van de regisseur van het origineel, John Carpenter. De nieuwe Halloween sluit direct aan op het origineel en negeert alle andere delen uit de franchise.

Verschillende media geven aan dat Halloween een geslaagde horrorfilm is. De film richt zich natuurlijk op de fans van het origineel, maar is ook toegankelijk voor nieuwe kijkers. De film bevat een heleboel suspense en een aantal ingenieuze kills. In verschillende reviews komt toch het woord ‘grappig’ aan de orde. Dit is juist iets waar we bang voor zijn, maar wellicht valt het mee. De site IndieWire vind de film een onevenwichtige hommage aan het origineel, die dankzij het acteerwerk van Jamie Lee Curtis de doorsnee horrorfilm overstijgt. Wat ook opvalt zijn de complimenten over de score van de film. David Gordon Green vroeg aan John Carpenter of hij de muziek (wederom) voor zijn rekening wou nemen. Samen met zijn zoon Cody Carpenter en Daniel Davies wordt er naar het herkenbare deuntje ook een solide soundtrack neergezet.

Halloween staat nog steeds gepland voor 1 november, maar het origineel uit 1978 draait vanaf 6 oktober in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.