Eerste trailer van Joker

Afgelopen week lieten we al de eerste poster van Joker zien, maar nu is er dan ook eindelijk de eerste trailer voor de film. Net als bij Marvel’s Venom wordt in de DC-film Joker een superschurk in de spotlights gezet. Deze week gaat van DC ook de grappige superhelden film Shazam! in première. Joker pakt het wat serieuzer aan.

Joaquin Phoenix is de zoveelste acteur die gestalte mag geven aan de gestoorde Clown Prince of Crime uit Gotham. Iedere acteur weet wel wat bijzonders van de Joker te maken. Acteur Heath Ledger tilde de rol in The Dark Knight naar een hoger niveau. Phoenix laat een hele andere kant van de Joker en geeft ons een persoonlijke kijk in het leven voor en na de transformatie van Batman’s grootse vijand.

De film speelt zich af begin jaren 80 en laat zien hoe de mislukte stand-up comedian Arthur Fleck steeds in een dieper dal zakt. Uiteindelijk verandert hij in zijn alter ego de Joker en stort hij zich in de misdaad. Het verhaal lijkt gebaseerd op de graphic novel The Killing Joke, waarin de ontstaansgeschiedenis wordt verteld door schrijver Alan Moore en tekenaar Brian Bolland. Alleen laat de trailer geen beelden van Batman zien.

Regisseur Todd Phillips (The Hangover) heeft naast Joaquin Phoenix een indrukwekkende cast om zich heen verzameld. We zien in de trailer ook Zazie Beetz (Deadpool 2), Robert De Niro (Taxi Driver), Frances Conroy (Catwoman), Marc Maron, Douglas Hodge, Brett Cullen en Dante Pereira-Olson. De film moet vanaf 3 oktober gaan draaien in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.