Einde nabij voor Sharknado

Bij It’s Only a Movie zijn we dol op haaienfilms en kennen we onze klassiekers. Momenteel trekt The Meg volle zalen in de bioscoop. In deze film neemt Jason Statham het op tegen een enorme prehistorische haai. Het mag duidelijk zijn dat we hier niet te maken hebben met een nieuwe Jaws, maar volgens Johan is de film zeer vermakelijk.

Tussen het enorme aanbod van haaienfilms van de laatste tijd zit ook alleen ook een heleboel rommel. Vooral de zender Syfy heeft hier patent op. Titels als 2-Headed Shark Attack, 3-Heades Shark Attack en 5-Headed Shark Attack (moet ik nog even doorgaan) zeggen eigenlijk al genoeg. Toch heeft de zender met de Sharknado franchise een flink succes geboekt. Heb je nog nooit een Sharknado film gezien? De titel zegt het eigenlijk al.

Harde tornado’s boven zee slokken honderden haaien op, die vervolgens boven land worden gedropt. Dit zorgt voor een enorme bloederige chaos. Fin (Ian Ziering) gaat de strijd aan met de haaien om zo zijn vrouw en dochter te redden. Ondanks het slechte acteerwerk, de goedkope CGI haaien en de tientallen cameo’s van uitgerangeerde artiesten is de filmreeks een succes. Inmiddels zijn er al vijf Sharknado films verschenen en de zesde is op komst. Volgens de makers is dit de laatste.

Syfy zendt op 18 augustus The Last Sharknado: It’s About Time uit. Als het net gaat als met de andere Sharknado’s zal het niet lang duren voordat de film op Netflix te zien is. In dit laatste deel reizen Fin (Ian Ziering), April (Tara Reid) en Nova (Cassie Scerbo) terug in de tijd om de oorzaak van de Sharknado’s op te lossen, zodat de wereld voor eens en altijd te bevrijden van “vliegende” haaien. Ik ben benieuwd of de makers zich aan hun woord houden. We moeten er maar niet vreemd van opkijken als over een tijd Sharknado 7 wordt aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.