Familiedrama voor Zack Snyder

Justice League

Afgelopen week is Zack Snyder gestopt met het regisseren van zijn nieuwste project Justice League. Reden voor dit besluit is de zelfmoord van zijn 20-jarige dochter Autumn Snyder afgelopen maart. Snyder wilde dit persoonlijke drama niet publiekelijk bekend maken, maar begrijpt dat dit moeilijk is. In een emotioneel interview met The Hollywood Reporter vertelde hij.

In my mind, I thought it was a cathartic thing to go back to work, to just bury myself and see if that was the way through it. The demands of this job are pretty intense. It is all-consuming. And in the last two months, I’ve come to the realization. I’ve decided to take a step back from the movie to be with my family, be with my kids, who really need me. They are all having a hard time. I’m having a hard time

Warner Bros. had aangeboden om de film uit te stellen, maar dat wilde de regisseur niet. Het stokje wordt overgenomen door een andere superhelden veteraan Joss Whedon (The Avengers). De rauwe versie van de film is af, maar Whedon gaat de reshoots schrijven en regisseren. De opnames hiervan starten deze zomer in Londen. De release voor Justice League staat nog steeds gepland voor 16 november. Het uiterlijk van de film zal met de komst van Whedon niet veranderen, heeft Warner Bros. Op zich wel jammer, want de grootste kritiek op de eerder uitgegeven Man of Steel en Batman vs. Superman is dat Snyder de films veel te donker heeft gemaakt.

Het is overigens niet de eerste keer dat een persoonlijk drama van invloed is op een grote DC film. In 2008 overleed Heath Ledger kort na de opnames van The Dark Knight. Regisseur Christopher Nolan en de studio moesten tijdens het rouwproces ook denken aan de release van deze blockbuster.

Voordat Justice League in première gaat, maakt vanaf 15 juni eerst Wonder Woman nog haar opkomst in de Nederlandse bioscoop. Daarna mogen Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Cyborg en Aquaman als team de wereld te beschermen tegen een buitenaardse bedreiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.