Gaat Masters of the Universe dan eindelijk in productie?

Al jaren horen wij berichten dat er gewerkt wordt aan een verfilming van de bekende jaren tachtig tekenfilm Masters of the Universe, door sommigen kortweg He-Man genoemd, naar het hoofdpersonage prins Adam. Adam kan zich met behulp van een magische zwaard veranderen in He-man, een supersterke held die het kan opnemen tegen de vijanden van het rijk Eternia. Nu bestaat er al een live-action film van deze held die in 1987 werd uitgebracht met spierballen acteur Dolph Lundgren. Die film brengt bij vele nog altijd nostalgische gevoelens naar boven maar, als wij eerlijk zijn, echt fantastisch is het niet. Het is een en al jaren 80 cheesiness dat wel erg leuk is maar ook toen was er kritiek op de film omdat die voornamelijk zich afspeelt op Aarde en niet op Eternia.

Na het succes van de Zack Snyder film 300 werd gesproken dat er met diezelfde technieken een He-Man film zou komen, maar het kwam eigenlijk nooit van de grond. Op een gegeven moment had ik de hoop zelf ook al opgegeven. Maar nu zijn er toch daadwerkelijk berichten dat er een nieuwe film gaat uitkomen en dan ook nog eens in december 2019! Dat hier nu daadwerkelijk tijd en geld voor wordt uitgetrokken moet wel komen door het succes van Game of Thrones en alle jaren 80 nostalgie films en series zoals Stranger Things. Ik klaag zeker niet.

Niemand minder dan David S. Goyer, die ook medeverantwoordelijk was voor de verhalen van The Dark Knight trilogie, is aangetrokken om samen met Lindsey Beer, die ook schrijft aan de mogelijke Quentin Tarantino Star Trek film, het verhaal te schrijven.
Er word zelfs gezegd dat mogelijke opnames al in april van start zouden gaan! Mogelijk gebied om te filmen zou Kroatië zijn gezien de positieve ervaringen met Game of Thrones.

Ik ben echt mega enthousiast en heb in de afgelopen jaren mij steeds afgevraagd waarom het wel mogelijk was om de ene na de andere Transformers film uit te poepen en deze franchise maar geen kans kreeg. De franchise was in de jaren 80 mega succesvol. Hoe succesvol? Nou, bedenk dat met de verkoop van poppetjes alleen al één miljard dollar werd verdiend! Je zou wel gek zijn om dit geen reboot te geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.