German Comic Con Dortmund recap

Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede editie van de Comic Con in Dortmund, met dit jaar ondanks de vele afzeggingen van gasten (een stuk of 16 totaal), nog steeds een behoorlijke line-up. De in Duitsland nog steeds immens populaire David Hasselhoff had een behoorlijke rij voor zijn tafel en een stuk verderop zat zijn Baywatch collega Pamela Anderson haar schare fans te voorzien van een krabbel. Karakterkop Ron Perlman, een weinig geziene gast op conventies, zat een schijnbaar eindeloze stroom van Sons of Anarchy en Hellboy foto’s en posters te signeren geflankeerd door zijn co-ster uit de bikerserie, Ryan Hurst, de acteur die Opie speelt in SoA en nu in The Outsiders weer een aardige rol te pakken heeft.

Een opvallende verschijning tussen de acteurs uit onder andere Star Wars (veel van het kaliber tweede storm trooper van rechts) is Enzio Sciotti. Een naam die misschien op het eerste gezicht geen belletje doet rinkelen, maar als je werk ziet van de artiest herken je zijn werk ongetwijfeld aan een van de ruim drieduizend filmposters die de man op zijn naam heeft staan. Erg sympathiek, met gelukkig een tolk bij de hand, vertelt hij je met zichtbaar plezier over zijn loopbaan. Een andere gast die op zijn praatstoel zit is Alan Harris. De man die Bossk speelde in The Empire Strikes Back is sinds juli om het weekend ergens aan het signeren en praat honderduit over zijn ervaringen. Zo blijkt dat hij een supertrooper zou spelen die met een jetpack gelanceerd zou worden, maar na wat rewrites is zijn pak geverfd en aangepast om Jeremy Bulloch’s Boba Fett te kleden. Zo leer je nog eens wat op cons.

serienstar_banner_1920x500-perlman-englisch

De paden op de beursvloer zijn ruim opgezet om de verwachte stroom bezoekers te behuizen. De vrijdag is naar verluidt erg rustig geweest, maar in de loop van de middag op zaterdag wordt het zichtbaar drukker. Het aanbod is behoorlijk divers en dat de liefde voor genrefilm bij onze oosterburen groter is dan in ons kikkerlandje is wel duidelijk als we door het filmgedeelte lopen. De genretitels vliegen om je oren. Nameless Media hebben hun prototype voor Waxwork (1988) staan en het ziet er goed uit. De blu-ray staat in een 3D versie van de welbekende poster en is voor fans van de film een must buy. Ook Zeno Pictures staat er met onder andere hun drie discs tellende editie van The Dead, een eigenzinnige zombiefilm die elke genrefanaat in zijn/haar collectie zou moeten hebben.

Funko Pops ontbreken niet maar zijn niet aanwezig in de grote getale die de Amsterdam Comic Con zo tekende. Onze eigen Dordtse Twilight Zone staat er met een breed assortiment en het wat specifiekere Le Reliquaire uit België heeft een breed scala aan Harry Potter en Game of Thrones collectibles bij. Cosplayers kwamen ook aan hun trekken, naast de contest met een eigen podium was er de mogelijkheid tot een spoedcursus naaien op een aantal serieuze naaimachines. Als alles weer vast zit is de mogelijkheid tot jezelf laten inscannen en 3D printen een populaire gimmick. Tegen betaling is er een behoorlijk scala aan formaten beeldjes te bestellen waarin je jezelf vereeuwigd met of zonder cosplay kostuum.

serienstar_banner_1920x500-perlman-englisch

Het eten is betaalbaar in vergelijking met Nederland. Voor 13 euro heb je een schnitzel met een flink bord friet. Dat is iets wat je in de RAI niet gaat lukken voor die prijs. De keuze is overigens niet bepekt tot schnitzel, een pleintje met wat foodtrucks en verschillende verkooppunten hebben voor ieder wat wils. Van sushi tot friet en van braadworst tot flensjes. Een minpuntje was wel de keuze van foto’s bij een aantal gasten, Ron Perlman, Danny Glover en Ryan Hurst hadden de keuze uit twee foto’s, iets wat erg mager is, zeker bij zulke namen.  Al met al was het de twee uur rijden meer dan waard, vanwege de line-up van gasten, maar ook zeker vanwege het gevarieerde aanbod aan merchandise. Graag tot volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.