Grote haai in The Meg

The Meg

“Big, Bigger, Biggest”, moet regisseur Jon Turteltaub gedacht hebben na het lezen van het boek Meg: A Novel of Deep Terror van schrijver Steve Alten. In 1997 verscheen en boek en volgend jaar moet de film verschijnen. De haaienfilm is nog steeds populair, maar zo groot als deze hebben we ze nog nooit gezien. Ik laat dan een aantal zeer slechte films van de tv-zender Syfy buiten beschouwing.

Een internationaal onderwater observatie programma komt in gevaar als ze aangevallen worden door een enorme prehistorische haai. De Carcharodon megalodon heeft een afmeting van ongeveer 22 meter. Jason Statham speelt een deskundige diepzeeduiker, die het monster al eens eerder is tegen gekomen. Hij gaat opnieuw de confrontatie aan om zoveel mogelijk onderzoekers te redden. De opnames zijn al een tijdje geleden afgerond en Statham is tevreden over het resultaat.

I just did a movie about a shark. It’s a cross between, I’d say, Jaws and Jurassic Park. It turned out really good. I mean, apparently. We don’t know until we see it. It’s called Meg, as in megalodon.

Inmiddels heeft de filmstudio de titel omgegooid naar The Meg en is de releasdatum opgeschoven naar augustus 2018. In eerste instantie zou de film in maart verschijnen. Haaien zijn vermakelijk en Jason Statham staat garant voor actie, ik denk dat The Meg nog wel eens een hele leuke film kan worden.

Jason Statham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.