Grote haaien in 47 Meters Down

Sharks

Het wordt weer mooi weer, mensen gaan naar het strand en plonsen in het water om af te koelen. In 1975 durfde mensen niet meer het water in te gaan vanwege een hele spannende film, Jaws. Dat loopt tegenwoordig niet meer zo een vaart, ondanks het feit dat er nog met enige regelmaat een haaienfilm in de bioscoop verschijnt. Vorig jaar hield It’s Only a Movie nog een Shark Week, waarin we de Top 10 Haaienfilms presenteerden.

Regisseur Johannes Roberts neemt ons 47 Meters Down. De zussen Kate (Claire Holt) en Lisa (Mandy Moore) genieten van hun vakantie in Mexico. Ze krijgen het aanbod om in een kooi naar witte haaien te kijken. Kate weet Lisa te overtuigen en even later bevinden de zussen zich in een kooi in het water. Het uitzicht is prachtig totdat de kabel afbreekt en de zussen 47 meter naar de diepte zakken. Langzaam raakt hun zuurstof op, maar is het veilig om uit de kooi naar de oppervlakte te zwemmen?

Het succes van de haaienfilm The Shallows van vorig jaar heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het verschijnen van 47 Meters Down, maar dat maakt niets uit. Ik verwacht ook niet dat de film zich kan meten met de eerder genoemde klassieker Jaws, maar ik krijg gewoon geen genoeg van haaienfilms. Na het zien van de trailer ben ik alweer enthousiast. De film draait vanaf 22 juni in de Nederlandse bioscopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.