Gundam in aantocht

De laatste tijd zijn er best wel wat anime verfilmingen geweest, die niet goed zijn ontvangen. Kijk maar naar Ghost in the Shell met Scarlett Johanssen. Toch blijft Japan een inspiratiebron voor Hollywood. Er staan nog genoeg films op de agenda, die losjes gebaseerd zijn op een manga of anime. Eind van dit jaar verschijnt bijvoorbeeld Battle Angel Alita in de bioscoop.

Al geruime tijd is er sprake van een aantal klassiekers, die een live-action verfilming krijgen. Ik heb het dan over titels als Robotech en Akira. Afgelopen week werd hier ook Gundam aan toegevoegd. De film wordt een samenwerking tussen Legendary Entertainment en Sunrise, de animatiestudio die de originele Mobile Suite Gundam eind jaren ’70 ontwikkelde. Gundam is nog steeds erg populair in Japan.

In tegenstelling tot veel andere anime series worden de grote robots niet ingezet tegen een buitenaardse invasie. In de originele serie is de aarde overbevolkt en emigreren mensen naar ruimtekolonies. Als de kolonisten onafhankelijk willen worden ontstaat er een oorlog waarbij mobile suits worden gebruikt. Een van de meest geavanceerde mobile suits is Gundam. Vanwege de politieke lading, de uitgebreide cast en realistische setting was de serie meer dan een eenvoudige kinderserie.

Meer gegevens zijn nog niet vrijgegeven. Gundam is nog steeds populair in Japan en sinds 1979 zijn er verschillende series, films, strips en games verschenen over Gundam. De robot verscheen zelfs in Steven Spielbergs Ready Player One. Wellicht heeft dit ook een beetje bijgedragen aan de ontwikkeling van de film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.