Han Solo over Han Solo

Han Solo

Van 12 tot en met 16 april vond in het Convention Center van de Amerikaanse stad Orlando Star Wars Celebration plaats. Een mooi moment om de 40th anniversary van Star Wars te vieren. Verschillende acteurs en actrices maakten hun opmars naar Orlando om herinneringen op te halen of nieuwtjes te delen met hun fans. Met een mooi eerbetoon werd uitgebreid stilgestaan bij de in december overleden Carrie Fisher. Natuurlijk zaten fans ook te wachten op de trailer van Star Wars: The Last Jedi (zie ook Eerste trailer Star Wars: The Last Jedi). Daarnaast verschenen er nog trailers voor de animatie serie Star Wars: Rebels en voor de gamers Star Wars: Battlefront 2.

Een echte verrassing voor de fans was toch wel de opkomst van Harrison Ford, die samen met George Lucas en Mark Hamill plaats nam bij een van de vele panels. Tijdens een kort interview werd zijn mening gevraagd naar de aankomende Han Solo film en of hij de film ook gaat kijken. Ford kan nog weleens bot uit de hoek komen, maar was optimistisch en had het volgende te vertellen.

Not really…(laughs) No, I’ll be watching it as a…as a…No…Of course I’ll be watching it as a fan. But it will be weird. It will be a little weird. But I’ve met the fellow who is going to play the younger Han Solo, wonderful guy, very sweet, and a very good actor. I’m delighted in the choice.”

Ford heeft het over Alden Ehrenreich (Hail Ceasar!), die de jonge versie van de smokkelaar gaat spelen. Vorig jaar werd Ehrenreich’s naam bekend gemaakt tijdens Star Wars Celebration als de hoofdrolspeler in de volgende Star Wars spin-off. Harrison Ford speelde in totaal vier keer de rol van Han Solo, de laatste keer was dat in Star Wars: The Force Awakens. De nog ongetitelde Han Solo film speelt zich ongeveer 10 jaar af voor Star Wars: A New Hope. Veel informatie heeft de studio nog niet los gelaten. Naar verwachting draait de film in mei 2018 in de bioscoop.

Han Solo panel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.