Highlander reboot nog steeds in de planning

Met de film Highlander zette regisseur Russell Mulcahy in 1986 een prachtige film neer. Helaas volgde daarna veel pogingen om de film zoveel mogelijk uit te melken. Het begon allemaal met het belachelijke Highlander II: The Quickening, maar ook de andere sequels hebben het origineel nooit kunnen evenaren. Toch blijft Highlander het publiek boeien en regisseur Chad Stahelski (John Wick) is zelfs betrokken bij een reboot.

We weten al een tijd dat Stahelski betrokken is bij het project, maar hij is de laatste tijd vooral druk bezig met de regie van John Wick 3, die in de loop van dit jaar in de bioscoop verschijnt. Een tijdje terug liet hij aan Entertainment Weekly weten waarmee hij, naast John Wick, mee bezig is.

I still very much want to go in and do Highlander. I’m a huge fan of a property I’m involved in, and working on the script now, called Sandman Slim, which I fucking really really like. It’s a fantasy book series by Richard Kadrey. We’re working on the script right now. So, between those two projects, I feel very fortunate.

In de eerste Highlander speelde Christopher Lambert de hoofdrol als de onsterfelijke Connor MacCloud. Hij wordt opgeleid door de flamboyante Ramirez, een rol van Sean Connery. Het New York van de jaren ’80 wordt afgewisseld door avonturen uit het rijke verleden van MacCloud. Hij moet zich voorbereiden op de eindstrijd met de meedogeloze Kurgan (Clancy Brown). De laaste onsterfelijke is winnaar van “de prijs”. Hier hadden de makers het eigenlijk bij moeten houden, maar helaas volgde er nog vier sequels en een tv-serie met in de hoofdrol Adrian Paul. De serie had nog behoorlijk wat fans en heeft het zelfs zes seizoenen volgehouden.

Wat Chad Stahelski precies van plan is met de reboot is nog niet duidelijk. We zijn erg te spreken over de John Wick films en kijken, na alle teleurstellende vervolgen, toch wel een beetje uit naar iemand die Highlander goed zou aan kunnen pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.