Interview met Thomas Hartz, organisator van Weekend of Hell

Thomas Hartz, organisator van Weekend of Hell sprak kort met It’s Only a Movie.

Op de vraag waarom hij een horrorconventie is gaan organiseren, komt de fanboy naar boven;
Ik ben van jongs af aan een fan van horror. Als kleine jongen keek ik al naar old school horror en sci-fi films als Friday the 13th, Alien, The Thing, Halloween en klassiekers als Tarantula. Ik heb altijd al de wens gehad een horror con te beginnen, omdat er niets was in Duitsland voor fans als ik, dus ben ik tien jaar geleden begonnen met de eerste conventie. Nu, tien jaar later, zijn we aangekomen bij Weekend of Hell, met sterren die iedere horrorfan (en ikzelf) willen zien. Nu is het geworden wat ik altijd voor ogen had, niet alleen de sterren ontmoeten uit de films die ik als klein jongetje zag, maar nog belangrijker, vrienden en horrorfans ontmoeten van over de hele wereld die dezelfde passie delen.

Niet geheel onbelangrijk voor een goede conventie, hoe zit het met de dealers?
Omdat we al een week of zes volgeboekt zitten hebben we dit jaar een extra hal, omdat we de ruimte nodig hebben. Nu hebben we bijna 8000m² vol met dealers uit heel Europa, dus je kan winkelen tot je erbij neervalt.

Hoe onderscheid je Weekend of Hell van de andere conventies die als paddenstoelen uit de grond schieten op dit moment?
Weekend of Hell is de grootste horror conventie van Europa, niet alleen vanwege de afmeting van het evenement. We zullen uiteindelijk meer dan veertig gasten hebben, waaronder topgasten als Tobin Bell, Brad Dourif  en Corey Feldman, dealers uit heel Europa, een groot Walking Dead gebied met sets als de Governor’s kamer met het aquarium, een gevangenis toren en vele andere activiteiten die je niet kan vinden bij een andere con. De fans steunen ons niet alleen door promotie, maar ze komen ook met veel ideeën en dingen die ze graag willen zien op Weekend of Hell. Dus dit is een horrorconventie voor en door de fans, dat maakt het verschil.

Denk je dat je door het succes binnenkort een grotere locatie moet gaan zoeken?
Nee, we blijven in de Turbinenhalle Oberhausen omdat het een perfecte plek is voor Weekend of Hell. Fans zullen gewoon op tijd hun kaarten moeten bestellen, dan zijn ze zeker van entree mocht het uitverkocht raken…

Weekend of Hell vindt plaats van 6 t/m 8 november in de Turbinenhalle te Oberhausen, Duitsland. Kaarten kun je hier bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.