Jan-Michael Vincent overleden

Bij de naam Jan-Michael Vincent zal niet iedereen meteen weten over wie we het hebben. Bij de naam Airwolf gaan er waarschijnlijk al wat meer belletjes rinkelen. Zeker bij de gemiddelde 30-plusser. Vincent was namelijk de hoofdrolspeler uit Airwolf.

Vincent in Airwolf bekend als Stringfellow Hawke, blijkt volgens berichtgeving al op 10 februari te zijn overleden in een ziekenhuis in North-Carolina in de VS. Waarom dit nu pas naar buiten wordt gebracht is onduidelijk. Wel duidelijk is dat hij aan een hartstilstand is overleden, maar het ging al langere tijd slecht met de acteur.

Vincent is na het succes van Airwolf, waarin hij zelfs even de best betaalde acteur op tv was, aan lager wal geraakt door drugs- en drankproblemen. Hij was betrokken bij een paar ernstige auto-ongelukken waarbij hij o.a. permanente schade aan zijn stembanden kreeg en consequent een extreem hese stem. Ook moest een deel van zijn rechterbeen geamputeerd worden.

Als je Vincent alleen maar kende van Airwolf en hem vervolgens zag hoe hij er de afgelopen jaren aan toe was is het wel even schrikken. Hij speelde ook rollen in o.a. The Mechanic met Charles Bronson, Xtro II en Buffalo ’66.

Jan-Michael Vincent is 74 jaar geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.