John Carpenter keurt script Escape from New York goed

Snake

Robert Rodriguez is goed bezig. Onlangs is de trailer uitgebracht van Battle Angel Alita, maar de regisseur is ook druk bezig om Snake Plissken terug te brengen op het witte doek. In maart schreef ik al over de remake van Escape from New York.

Samen met schrijver Neil Cross (Pacific Rim) schrijft Rodriguez aan het script. Het wordt een prequel op John Carpenter’s origineel. Onlangs vertelde Cross opgelucht in een interview dat Carpenter het script heeft gelezen en ook groen licht heeft gegeven voor de film.

Robert Rodriguez is attached to direct and it’s looking good and exciting. It was quite a challenging script, it’s a challenging thing to reinvent. One of the most terrifying sentences I’ve ever heard in my life is ‘we’ve given the script to John Carpenter’. I crawled around for three days thinking ‘oh my god’ but we got John Carpenter’s seal of approval. He approved it and that’s all I need. You never quite know if it’s done, but I might need to do some rewrites and do some nip and tuck but in the first approximation, my job is done.

In het origineel is de misdaad in Amerika is explosief gestegen. De regering heeft een enorme muur om Manhattan gebouwt en de stad is veranderd in een enorme gevangenis. Als het vliegtuig van de president wordt gekaapt, ontsnapt hij in een escape pod, die terecht komt in de misdadige stad. De cynische Snake Plissken, ex Special Forces, wordt ingezet om de president te redden.

Als het goed is treedt John Carpenter ook op als executive producer. Twentieth Century Fox hoopt op een nieuwe franchise, net zoals dat enkele jaren geleden gebeurde bij Planet of the Apes. Wie de nieuwe Snake Plissken gaat worden is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.