Joseph Pilato overleden

Alweer een triest bericht op It’s Only a Movie. Acteur Joseph Pilato is zondagnacht overleden op 70-jarige leeftijd. Pilato is vooral bekend geworden om zijn rol van Captain Rhodes in Day of the Dead. Hij werkte verschillende malen samen met George A. Romero, maar acteerde ook in tientallen B-films.

Pilato wilde in eerste instantie advocaat worden, maar zijn interesse ging ook uit naar acteren. Zijn eerste acteerwerk was een kleine rol in Romero’s Dawn of the Dead. Daarna kreeg hij nog een kleine rol aangeboden in Knightriders. Romero en Pilato vonden elkaar opnieuw voor Day of the Dead (1985). Hier kreeg de acteur zijn eerste grote rol, als Captain Rhodes. Hij speelde zijn rol zo goed, dat veel fans zijn optreden als legendarisch beschouwen. Hierdoor is hij een van de meest memorabele antagonisten ooit geworden. In de jaren 80 speelde hij nog mee in verschillende kleine rollen in films als Effects, Gung Ho, Terminal Force en Shooters. In de jaren 90 was hij te zien in Alienator, Empire of the Dark, The Evil Inside Me, Pulp Fiction, Wishmaster and The Ghouls. Hij leende ook zijn stem voor verschillende tekenfilms en videogames. Hij verscheen ook regelmatig op horror conventies.

Voor fans van het zombie genre komt het nieuws hard aan. Het verlies van George A. Romero zit nog vers in het geheugen. Samen met de legendarische regisseur heeft Pilato een van de beste zombie films neergezet, lang voordat iemand ooit nog had gehoord van The Walking Dead.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.