De Karate Kid keert terug

The Karate Kid is nostalgie ten top! Wie kent niet de wijze woorden van Mr. Myagi: “Wax on, Wax off”. Het is 33 jaar geleden dat de film werd uitgebracht en daar bleef het niet bij, want er kwamen nog twee vervolgen, een animatie serie, een soort van vervolg met Hillary Swank en natuurlijk de re-make met Jackie Chan.

De hoofdrolspelers uit het origineel Ralph Macchio (55 jaar) en zijn rivaal Billy Zabka (52 jaar) komen na al die jaren terug in hun eigen “Karate Kid” serie getiteld Cobra Kai. De serie speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Johnny Lawrence (Zabaka) draagt nog steeds de last met zich mee van het toen verloren toernooi. Hij heropent de beruchte Cobra Kai dojo. Dit zorgt opnieuw voor rivaliteit met de nu succesvolle Daniel LaRusso (Macchio), die het nu zonder de wijze raad van zijn mentor moet doen. Pat Morita, die de rol van Mr. Miyagi speelde, is in 2005 overleden. Beide mannen krijgen opnieuw te maken met frustraties uit het verleden en heden. Gelukkig beschikken de heren over karate technieken om hiermee om te gaan.

De serie wordt gelanceerd op YouTube Red, de betaalde dienst van YouTube waarbij exclusieve videocontent kan worden bekeken en de gehele website reclamevrij wordt. Er is sprake van 10 afleveringen van een half uur. We moeten afwachten hoe de heren het na al die jaren vanaf gaan brengen en of de formule van The Karate Kid nog steeds werkt op hogere leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.