Keert Ripley terug in nieuwe Alien-films?

Ripley

Regisseur Ridley Scott wil heel graag de Alien-circkel rondmaken. De vraag is alleen of hem dit gaat lukken. De laatste twee films, Prometheus en Alien: Covenant, hebben het succes van het origineel uit 1979 niet kunnen evenaren. Vooral de laatste film kreeg behoorlijk wat kritiek. Visueel zag het er allemaal prachtig uit, maar ik miste de sfeer en de dreiging uit het eerste deel. Verder gaat Scott een hele andere kant op met het verhaal en de rol van de Xenomorphs.

Op zich kan Ridley Scott wel een potje breken bij de Twentieth Century Fox, maar uiteindelijk moeten er wel genoeg bioscoopkaartjes verkocht worden. Het is maar de vraag of de studio met een wereldwijde opbrengst van $ 232 miljoen tevreden is. Als het aan Scott ligt gaat hij gewoon verder met het verhaal richting de eerste Alien-film. Hij denkt zelf nog twee films daarvoor nodig te hebben. Verder sluit hij niet uit dat Ripley (Sigourney Weaver) in de prequals nog een rol gaat spelen. Tijdens een intverview met Luis Nostromo legde hij zijn visie uit.

We’re heading toward the back end of the first Alien so using CGI may be feasible. I don’t think it’ll…but Ripley’s going to be somebody’s daughter. Obviously. We’re coming in from the back end. The time constraints, of what’s the time between this film, where we leave David going off heading for that colony, I think you’re probably two films out from even considering her.

Ik ben benieuwd of Ridley Scott zijn droom gaat waarmaken, maar hoop wel dat het verhaal een andere kant op gaat dan nu het geval is en dat de volgende Alien-films weer echt eng gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.