Komt Sony met The Crow reboot?

The Crow

In 1981 bedacht de Amerikaanse striptekenaar James O’Barr, na een persoonlijke tragedie, het stripfiguur The Crow. In de comic wordt hoofdpersoon Erik en zijn vriendin Shelly vermoord door een straatbende. Een kraai brengt Erik terug van de dood en op die manier kan hij wraak nemen op de daders. In 1994 werd de strip verfilmd met Brandon Lee, zoon van de legendarische Bruce Lee. Tijdens de opnames van de film raakte Lee op een bizarre manier gewond. Een pistool, waarmee op hem werd geschoten, bevatte nog een kogel. Brandon Lee overleed even later op 28-jarige leeftijd aan zijn verwonding.

De opnames van The Crow werden ondanks het tragische ongeval toch afgerond. Hiermee heeft de film toch een soort van cult status verworven. Verder verschenen nog The Crow: City of Angels (1996), The Crow: Salvation (2000) en The Crow: Wicked Prayer (2005). Dit zijn allemaal op zichzelf staande verhalen waarin steeds iemand anders door een kraai uit de dood wordt gehaald. Daarnaast is er ook nog een televisieserie verschenen The Crow: Straiway to Heaven (1998 – 1999). Helaas werd deze serie na 1 seizoen stop gezet.

Fans kijken al jaren uit naar een reboot van The Crow. Op IMDB staat zelf The Crow: Reborn aangekondigd met Jason Momoa in de hoofdrol en Corin Hardy als regisseur. De vraag is of het project nog wel van de grond gaat komen. Filmstudio Relativity is failliet en de distributierechten van de film liggen sinds kort bij Sony Pictures. Hardy zei vorig jaar nog in een interview.

You have to keep watching, really, because it’s quite a complicated situation. It ain’t over.

Ik hoop dat Sony Pictures met de nieuw verworven rechten nu echt een goede reboot gaat maken van The Crow, die trouw is aan de comic. Het is alleen nog niet bekend welke stappen Sony nu verder gaat ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.