Netflix kondigt tv-serie The Dark Crystal aan!

Bijzonder goed nieuws voor fans van The Dark Crystal! Nadat plannen voor een vervolg onlangs een stille dood zijn gestorven, zijn er nu plannen voor een prequel in de vorm van een Netflix-original serie. De serie zal The Dark Crystal: Age Of Resistance gaan heten.

Vandaag heeft Netflix een teaser vrijgegeven waarin we de voorbereidingen zien voor een aantal vertrouwd ogende practical effects. Louis Leterrier (Now You See Me, The Incredible Hulk) zal de serie gaan regisseren en fantasy-illustrator Brian Froud (The Dark Crystal, Labyrinth) zal opnieuw de ontwerpen van de poppen verzorgen.

Over het verhaal is nog niet veel bekend. Wel weten we dat het eerste seizoen tien afleveringen gaat tellen en de film zich afspeelt voor de gebeurtenissen in de originele film. Het scenario van de serie wordt verzorgt door Jeffrey Addiss, Will Matthews (Life in a Year) en Javier Grillo-Marxuach (Lost, The 100).

De serie zal vanaf aankomende herfst worden opgenomen in het Verenigd Koninkrijk door The Jim Henson Company en de special effects zullen (vanzelfsprekend) worden verzorgd door Jim Henson’s Creature Shop en Brian Froud en zijn vrouw.

https://www.youtube.com/watch?v=n9wi1BrnOfA&feature=youtu.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.