Nieuw bij Horrify

Er zijn weer wat nieuwe titels toegevoegd op Nederlands eerste horror streamingsdienst. Wij lichten de betere uit. Welke dat zijn kun je hieronder lezen.

Spasmo

Als Christian samen met zijn vriendin de mooie Barbara aantreffen op het strand lijkt het even alsof zij is overleden. Gelukkig lijkt het allemaal mee te vallen, ze is door de hitte flauwgevallen. Maar zo plotseling als zij verscheen verdwijnt zij ook weer en Christian blijft maar haar in zijn hoofd houden…Spasmo van de Italiaanse regisseur Umberto Lenzi is een van de bekendste giallo films maar niet een van de makkelijkste. Het plot, dat in de meeste giallo als erg veel omvattend is, gaat in Spasmo nog een stukje verder en lijkt dan soms wat onoverzichtelijk. Wanneer ik zeg dat films als Donnie Darko of Memento goed hebben gekeken naar Spamso begrijp je het wellicht. Gelukkig zijn er veel mooie beelden die het geheel een dromerig uiterlijk geeft. En dat alles onder de muziek van de Italiaanse componist Ennio Morricone!

Phantom of the Opera

Ik zie sommige mensen al denken: ‘Phantom of the Opera.. Is dat niet een musical?’ Euh, ja maar het was oorspronkelijk een boek dat later werd verfilmd in 1925 met Lon Chaney in de hoofdrol. In Phantom of the Opera maakt een mismaakt persoon het operagebouw in Parijs onveilig. Deze persoon heeft zijn oog laten vallen op de mooie Christine en wilt van haar een ster maken door iedereen die haar tegenzit te bestoken met terreur en deinst er niet voor om voor haar te moorden.Lon Chaney , die al gauw de naam ‘The Man with A Thousand Faces’ kreeg omdat hij zoveel macabere personages speelde en daarbij vaak zelf de make-up deed, speelt de ‘Phantom’ voortreffelijk. In deze ‘stille’ film is het uiterst belangrijk de emoties te laten vertolken door gezichtsuitdrukkingen, lichaamshouding en handgebaren, Hoewel Het personage werd zo populair in de eerste helft van vorige eeuw zo iconisch werd dat het werd opgenomen in het rijtje van de Universal Monsters zoals Dracula, The Wolfman , The Mummy etc. Let vooral ook op de scene waarin de zogenaamde onthulling plaats vind. Christine staat achter de phantom en besluit zijn masker af te doen terwijl hij nog zo had gezegd dat niet te doen. De onthulling van zijn gruwelijke gedaante is toch wel een van de meest memorabele scenes uit de filmgeschiedenis.

Black Sabbath

Black Sabbath is misschien niet Mario Bava’s beste film maar zeker wel zijn bekendste. De film bestaat ook niet uit 1 verhaal maar uit 3 die voorafgaand door horrorlegende Boris Karloff worden geïntroduceerd . De losstaande verhalen bestaan uit: ‘The Telephone’, ‘The Wurdulak’ en ‘The Drop of Water’. en vooral dat laatste verhaal zou een blik geven op wat wij in de jaren erna konden verwachten van Bava: heel veel gotische horror waarin prachtige vrouwen worden belaagd door het kwaad en het kleurgebruik werkelijk heel bijzonder is. Mocht je je afvragen waar de naam van de band van Ozzy Osbourne nu werkelijk vandaan kwam.. You found it!Oh ja, dit is de originele Italiaans gesproken versie!

Black Sunday

Black Sunday is een film uit 1960 van Mario Bava, de grondlegger van de Italiaanse horror. Black Sunday verteld het verhaal over een heks die 200 jaar geleden door haar broer werd vermoord maar per ongeluk weer tot leven wordt gewekt. De heks zint op wraak en zoekt daarvoor het lichaam van een jonge dame…Mario Bava zet in Black Sunday de standaard neer voor menig Italiaanse horrorfilm. De nadruk komt te liggen op atmosfeer en grof geweld. De film was tijdens het uitbrengen in 1960 voor veel landen te gewelddadig maar werd vrijwel overal een succes. Ook bekend als La maschera del demonio en The Mask of Satan.

Excision

Pauline is geen typische tiener. Ze pulkt aan korsten, ontleedt dode dieren en fantaseert over het uitvoeren van een operatie op vreemden. Haar fascinaties verstoren echter de relatie met haar ouders en haar klasgenoten. Pauline heeft een speciale minachting voor de kerk en haar ‘therapeut’ de Eerwaarde William, die in haar ogen niet in de positie is om te oordelen over of te genieten van haar psychoseksuele fantasieën. Niemand begrijpt Pauline, behalve haar jongere zus die lijdt aan taaislijmziekte. Wanneer ze geschorst wordt op school slaat de gekte pas echt toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.