Nieuwe duistere X-Men spinoff

Kitty Pryde

Superhelden liefhebbers weten dat er naast het MCU (Marvel Cinamatic Universe) ook nog een X-Men Universe is. Naast maar liefst zes films, drie spin-offs met Wolverine en de aankomende X-Men: Dark Phoenix blijft het X-Men Universe zich uitbreiden met nieuwe avonturen.

Volgend jaar feburari verschijnt The New Mutants, een film met behoorlijk wat duistere elementen. Een ander project is dat van schrijver Brian Michael Bendis en regisseur Tim Miller. Beide heren werken momenteel samen aan project 143, dat zich afspeelt in het X-Men Universe. Bendis is één van de meest productieve schrijvers van comics en heeft al verschillende X-Men verhalen geschreven. Tim Miller is ook niet onbekend met mutanten. Hij regisseerde de eerste Deadpool en neemt ook deze klus op zich.

Geruchten gaan dat 143 refereert aan X-Men #143, een duister avontuur waarin Kitty Pryde het opneemt tegen een demonisch wezen dat zich huist in Charles Xavier’s School for Gifted Youngsters. Kitty is een mutant die zichzelf en iedereen die zijn vasthoudt door vaste voorwerpen kan laten bewegen. Ze maakte haar debuut in X-Men # 129.

In de eerste X-Men film speelt Sumela Kay vluchtig de rol van Kitty Pryde. Ellen Page neemt het stokje van haar over in X-Men: The Last Stand (2006) en X-Men: Days of the Future Past (2014). Het is nog niet bekend welke actrice Bendis en Miller voor ogen hebben voor hun project.

Kitty Pryde X-Men

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.