Nieuwe film voor Dario Argento

In het stuk Giallo – Wat is dat nu precies? komt de naam van de grootmeester van de horror Dario Argento al ter sprake. Zijn laatste wapenfeit is de film Dracula 3D uit 2012, maar dat was geen succesvolle. Vorig jaar verscheen er nog wel de remake van Argento’s meesterwerk, Suspiria. In een radio-interview vertelde de 78-jarige regisseur openhartig over de film en zijn plannen voor de toekomst.

In het interview was Argento vrij duidelijk over de remake van Suspiria, die is geregisseerd door Luca Guadagnino. In de hoofdrol zien we onder andere Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Chloe Grace Moretz en onze eigen Renée Soutendijk. Het oordeel van de oude meester was niet mals.

It did not excite me, it betrayed the spirit of the original film. There is no fear, there is no music. The film has not satisfied me so much.

Het was niet het enige opmerkelijke dat Argento wist te vertellen. Hij vertelde dat hij aan het werk is aan een nieuwe film en dat hij binnenkort een gesprek heeft met schrijvers om het project te bespreken. Argento was het niet eens met de originele titel die de film zou krijgen, vandaar dat het project nog geen titel heeft. Overigens is dit niet de eerste keer dat Argento iets laat vallen over een nieuwe film. Hij deed dit ook al in 2017, maar wist toen ook nog geen details te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.