Nieuwe generatie voor Rocky

Afgelopen week ging in Amerika de “achtste” Rocky-film of de tweede Creed-film in première. Via Instagram heeft de 72-jarige acteur laten weten dat hij zijn bokshandschoenen definitief aan de kapstok hangt en Rocky overdraagt aan een nieuwe generatie.

Tijdens een barbeque op het strand houdt Stallone een emotioneel betoog. Hij lijkt het stokje over te dragen aan Michael B. Jordan, die opnieuw Adonis Creed. Verder bedankt hij de fans, die al 40 jaar de avonturen volgen van Rocky Balboa, maar nu is het tijd voor een nieuwe generatie.

This is probably my last rodeo. What has happened I never expected. I thought Rocky was over in 2006 and I was very happy with that. Then all of a sudden this young man presents himself, and the whole story changed. It went on to a new generation, new problems, new adventures. And I couldn’t be happier because as I step back, because my story has been told, there’s a whole new world that’s going to be opening up.

Michael B. Jordan krijgt aan het eind in de video een dikke knuffel van Stallone, die eigenlijk dacht dat het verhaal van Rocky in 2006 al tot een einde was gekomen met de film Rocky Balboa. Natuurlijk weten we nooit helemaal zeker of Rocky definitief verdwijnt uit de franchise. Het is niet de eerste keer dat Stallone ons weet te verrassen.

In Nederland moeten we overigens wachten tot volgend jaar om Creed II te bewonderen. De film verschijnt pas op 10 januari 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.