Nieuwe Labyrinth in de maak

Labyrinth

In 1986 liet Jim Henson ons kennis maken met de magische wereld van Labyrinth. Henson wilde de techniek, die hij had opgedaan bij het maken van de Muppets, toepassen op grote schaal in een film met de meest uiteenlopende wezens die je maar kan bedenken. Na ruim dertig jaar gaat er nu een spin-off komen, die geregisseerd gaat worden door Fede Alvarez (Don’t Breathe).

In de originele Labyrinth maken we kennis met Sarah (Jennifer Connelly), die haar baby broertje moet redden uit de handen van de Goblin King, Jareth (David Bowie). Ze heeft hiervoor 13 uur de tijd om een gigantisch labyrinth te doorkruisen.

De nieuwe film moet zich af gaan spelen in dezelfde wereld als de eerste film. Verder is er nog weinig bekend over het verhaal en of er figuren meespelen uit de oorspronkelijke film. Zanger en acteur David Bowie is vorig jaar overleden, dus zal niet terug keren als de Goblin King. Het script schrijft Alvarez samen met Jay Basu. Over Labyrinth zegt hij het volgende.

Labyrinth is one of the seminal movies from my childhood that made me fall in love with filmmaking. I couldn’t be more thrilled to expand on Jim Henson’s mesmerizing universe, and take a new generation of moviegoers back into the Labyrinth.

Jim Henson’s dochter Lisa gaat de film produceren. De technieken die Henson destijds gebruikte waren verbluffend. Ik ben benieuwd of met de technieken van tegenwoordig nog dezelfde magie kan worden gemaakt als toen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.