Nieuwe Marvel serie The Inhumans stopgezet

The Inhumans

Het doek is gevallen voor Marvel’s nieuwe serie The Inhumans. Ondanks de marketing en een première van de eerste twee afleveringen in IMAX trekt ABC de stekker uit de serie, nog voordat de eerste aflevering is uitgezonden op televisie.

The Inhumans zijn al in 1965 gecreëerd door legendarische Stan Lee en Jack Kirby. Ze draaien dus al een tijdje mee in het Marvel Universum en maken zo nu en dan hun opkomst in comics en animatie series. In het tweede seizoen van de serie Agents of S.H.I.E.L.D. maakte we voor het eerst kennis met een aantal live-action Inhuman personages. De nieuwe reeks richt zich meer op The Royal Family van The Inhumans, die aan de donkere kant van de maan wonen. Na een militaire coup vlucht The Royal Family noodgedwongen naar de aarde. In de hoofdrollen zien we Iwan Rheon (Game of Thrones), Anson Mount (Hell on Wheels) en Serinda Swan (Ballers).

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet warm liep voor de berichten van The Inhumans. Een compleet ras van bovennatuurlijke wezens vind ik net even te ver gaan. Ik zie dan liever een individuele superheld, zoals Daredevil of Spider-Man. Een superheldenteam, zoals The Avengers of X-men zijn ook veel interessanter. Ik heb de voorvertoning in IMAX dan ook niet bezocht. De première ontving weinig positieve reacties, met als resultaat dat ABC de serie na 8 afleveringen stopzet. De zender promoot de serie nu als ‘The Complete Series’, maar de kans voor een tweede seizoen is al voor de eerste uitzending vervlogen.

Wel jammer voor onze eigen Roel Reiné, die de eerste twee afleveringen van The Inhumans heeft gefilmd met speciale IMAX camera’s. Een primeur, net als de voorvertoning in IMAX. Roel draait al een tijdje mee in Hollywood en heeft verschillende sequels op zijn naam staan, zoals The Marine 2, Death Race 2 en 3, The Scorpion King 3, 12 Rounds 2 en The Condemned 2. Met het historische epos Michiel de Ruyter (2015) op eigen Nederlandse bodem viel hij op bij HBO. De zender vroeg zich af hoe iemand met een, voor Amerikaanse begrippen, relatief klein budget zo een film kon maken. Vervolgens mocht hij voor HBO een aflevering regisseren van de piraten serie Black Sails. Die aflevering wordt overigens gezien als de beste aflevering van de serie, maar Reiné blijft hier bescheiden over.

Het is zeker een goede aflevering. Via Black Sails kreeg ik een afspraak bij Marvel. En zo kreeg ik het baantje voor The Inhumans.

De eerste aflevering van The Inhumans wordt in de Verenigde Staten uitgezonden op ABC op 29 september aanstaande. Het is nog niet bekend wanneer The Inhumans in Nederland wordt uitgezonden. De verwachtingen voor de eerste afleveringen zijn niet hoog, maar mocht de serie onverwachts toch een succes zijn op televisie, dan zal ABC vast terugkomen op haar beslissing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.