Nieuwe Masters of the Universe op komst

By the Power of Grayskull! Wie had kunnen denken dat ruim 30 jaar na Masters of the Universe (1987) er nog eens een reboot zou komen van de populaire tekenfilmreeks uit de jaren 80? Er is zelfs al een releasedatum gecommuniceerd: 18 december 2018.

In eerste instantie zou regisseur McG (Charlies Angels, Terminator: Salvation) op de film worden gezet, maar dat lijkt alweer van de baan. Verdere details over de film zijn niet bekend, maar een datum is alvast goed nieuws.

Masters of the Universe speelt zich af op de planeet Eternia. Hier woont prins Adam, die kan transformeren tot de ijzersterke krijger He-Man. In de tekenfilms krijgt hij het iedere keer aan de stok met de slechte Skeletor. De tekenfilmserie is gebaseerd op de gelijknamige speelgoedlijn van Mattel. In 1987 kreeg Masters of the Universe een live-action verfilming, die werd geregisseerd door Gary Goddard. De hoofdrollen werden gespeeld door Dolph Lundgren als He-Man en Frank Langella als Skeletor. Courtney Cox speelt in deze film een van haar eerste rollen.

Onlangs kwam Masters of the Universe nog uitgebreid aan bod in de 13e podcast van Ricardo en Johan over cartoons uit de jaren 80. Als dit goed uitpakt, dan gaat Hollywood vast wel meer tekenfilms uit onze jeugd onder handen nemen. Ik kijk er alvast naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.