Nieuwe Red Sonja film in de maak

Red Sonja

In de jaren 80 waren er veel sword-and-sorcery films. Conan the Barbarian (1982) en Conan the Destroyer (1984) waren succesvol en de studio keek uit naar andere characters uit het Hyboriaanse tijdperk. De keuze viel toen op Red Sonja (1985). Al jaren wordt er gesproken over een remake, zo zou in 2008 regisseur Robert Rodriguez aan de slag gaan met actrice Rose McGowan in de hoofdrol. De film is er nooit van gekomen, maar met het recente succes van Wonder Woman worden er toch weer opnieuw plannen gemaakt.

Red Sonja is bedacht door schrijver Roy Thomas en tekenaar Barry Windsor Smith. Net als Conan is ze gebaseerd op de figuren die zijn bedacht door schrijver Robert E. Howard. In de comics van Conan the Barbarian maakte ze in 1973 haar debuut, maar kreeg snel haar eigen serie. Red Sonja wordt nog steeds uitgegeven door Dynamite Comics. In 1985 werd besloten Red Sonja te verfilmen met Brigitte Nielsen in de hoofdrol. Ze werd bijgestaan door Arnold Schwarzenegger. Helaas niet in de rol van Conan, maar die van Lord Calidor. Onlangs liet Avri Lerner van Millenium Films weten dat de tijd rijp is voor een nieuwe film van de She-Devil with a Sword.

We have been waiting for the right time for this remake and with the success of Wonder Woman, the audience has spoken. They want female heroes.

Verdere details ontbreken, maar de nieuwe film gaat er wel anders uitzien. Nieuwe personages en een fris verhaal. De studio wil vaart maken om een graantje mee te pikken van de populariteit van de vrouwelijke helden. Er wordt haastig gezocht naar een schrijver voor het script.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.