Nieuwe RoboCop film in de pen

RoboCop

Schrijver Ed Neumeier schreef het verhaal van de originele RoboCop (1987), die werd geregisseerd door Paul Verhoeven. De film was een succes en er kwamen nog twee vervolgen, een televisieserie, een mini-serie, een tekenfilmserie en uiteindelijk een remake. Ongetwijfeld allemaal met goede bedoelingen, maar het origineel is nooit geëvenaard.

Hoe bijzonder is het dat Neumeier bekend heeft gemaakt dat hij met MGM om de tafel zit om een directe sequel te maken op het origineel. De film moet alle andere films en series uit de franchise gaan negeren. Zonder in details te treden had de schrijver het volgende te vertellen.

I didn’t expect to be talking about RoboCop thirty years later. It was kind of the start of my career and later we did Starship Troopers – which was an enormous movie that took forever. I think all of that came out of that and it’s nice that people are still interested in RoboCop and they have me working on a new one at MGM right now so maybe we’ll get another one out of it.

Neumeier werkte niet mee aan RoboCop 2 of andere vervolgen in de franchise. Het is dus goed nieuws dat iemand van de originele film terug is aan boord. De schrijver begrijpt de maatschappelijke kritiek, de zwarte humor en het geweld dat kenmerkend was in het origineel. De remake uit 2014 deed het net als de vervolgen niet al te best. Begrijpelijk dat deze delen buiten beschouwing worden gelaten.

RoboCop is niet de eerste film uit de jaren 80 die een nieuw jasje gaat krijgen en andere vervolg films links laat liggen. Regisseur James Cameron heeft plannen voor een nieuwe Terminator, die moet aansluiten op Terminator 2: Judgment Day. Daarnaast hebben we ook nog de nieuwe Halloween, die direct moet aansluiten op het origineel. Hopelijk worden fans met deze initiatieven niet teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.