Nieuwe ronde voor Swamp Thing

Swamp Thing

Alex Garland kwam deze week eerder ter sprake omdat de scenarist er een hard hoofd in heeft dat er ooit nog een vervolg gaat komen op 28 Days en Weeks Later. Ondertussen is Garland druk bezig met de promotie van zijn nieuwe film Annihilation. Het leuke van dit soort promoties is dat er altijd wel iets leuks te vertellen is.

Garland heeft veel samengewerkt met Danny Boyle. Allereerst natuurlijk The Beach, een verfilming van zijn boek. Later schreeft hij 28 Days Later en Sunshine. Hij is ook verantwoordelijk voor Dredd en niet te vergeten, zijn regie debuut Ex Machina. Tijdens een interview werd Garland gevraagd welk comic personage hij graag zou willen verfilmen. Hij antwoorde vrijwel direct: “Swamp Thing”.

Swamp Thing is voor DC Comics bedacht door schrijver Len Wein en tekenaar Berni Wrightson, die beide vorig jaar zijn overleden. Het personage komt voor in verschillende, voornamelijk horror-fantasy, comics. Half mens en half plant verdedigt hij zijn moeras of het milieu tegen allerlei bedreigingen. Het monster verscheen voor het eerst in House of Secrets (1971). Het monster moet overigens niet verward worden met Man-Thing van Marvel, die net even iets eerder verscheen in Savage Tales (1971).

Swamp Thing is eerder verfilmd in 1982 door niemand minder dan Wes Craven. De film kreeg zelfs een vervolg en een televisie serie van drie seizoenen. Swamp Thing werd in de films en serie gespeeld door acteurt Dick Durock. Wat er met de uitspraak van Garland gaat gebeuren weet nog niemand, maar met de populariteit van alle superhelden de laatste tijd, zou Swamp Thing best een kans maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.