Nieuwe trailer Dumbo

Het is een nieuwe rage, live-action verfilmingen van Disney’s Classics. De afgelopen jaren verscheen er af en toe eentje, maar Disney heeft nu de smaak te pakken. Volgend jaar kunnen we in ieder geval Dumbo, Aladdin, The Lion King en Lady and the Tramp verwachten. Met de huidige technieken is bijna niets meer onmogelijk en Disney maakt hier goed gebruik van om hun klassiekers te recycelen.

Eerder dit jaar lieten we al de teaser van Dombo zien, maar nu heeft Disney de trailer vrijgegeven. De beelden zien er prachtig uit en voor deze jeugdklassieker is een echte sterrencast aangetrokken. We zien Colin Farrell als oppasser, Eva Green als acrobate, Danny DeVito als circusdirecteur en Michael Keaton als geldschieter, die het circus weer op de kaart wil zetten. De samenwerking tussen regisseur Tim Burton en acteurs Michael Keaton en Danny De Vito was al eerder een succes. Ik heb het dan over de films Batman (1989) en Batman Returns (1992).

Burton maakt voor deze film weer veel gebruik van CGI. De schattige olifant met de grote oren wordt in zijn geheel uit de computer getoverd. Ik verwacht geen duistere Burton film, daarvoor houdt Disney de touwtjes te strak in de handen. We hebben hier te maken met een klassieker, waarbij het publiek de nostalgie en het sentiment van de originele tekenfilm moet voelen. In de vormgeving van de film weet Burton nog wel zijn stempel op de film te drukken.

Geniet van de trailer of zet nog een keer de tekenfilm op. Dumbo is vanaf 27 maart te zien in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.